Master in Creativiteit

Wat kost een trouwfotograaf

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 16:15

Trouwen

Wat kost een trouwfotograaf? Een belangrijke vraag op het moment dat jullie gaan trouwen. In dit artikel vertellen we jullie alles over de kosten van een bruidsfotograaf en leggen we precies uit waar deze prijzen op gebaseerd zijn.

Totaal pakket of vanaf prijzen?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van de prijzen van verschillende trouwfotografen.

Wij werken bijvoorbeeld met all-in trouwfotografie prijzen. Dit is een totaalpakket dat bestaat uit de uren fotografie op jullie bruiloft, alle uren nabewerking van de foto’s, alle fotobestanden op USB-stick, een trouwalbum en zelfs inclusief reiskosten. Dus een totaalprijs waar geen extra kosten bij komen.

Er zijn ook veel fotografen die werken met een vanaf-prijs waarbij alles los in rekening wordt gebracht. Op het eerste gezicht lijken vanaf-prijzen een stuk goedkoper, maar wanneer je alle losse onderdelen bij elkaar gaat optellen zijn vanaf-prijzen vaak duurder dan een totaalpakket.

 

Wat kost een trouwfotograaf gemiddeld?

Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld € 2.500,- tot € 5.000,- Dit is een totaalprijs voor het laten fotograferen van de hele dag, inclusief alle kosten als luxe trouwalbum, reiskosten en ook vaak een 2e fotograaf. De fotograaf investeert dan gemiddeld 60 uur in jullie complete trouwreportage.

Een goede investering, want jullie zorgvuldig uitgekozen trouwkleding dragen jullie slechts één dag, de overheerlijke bruidstaart is straks in hooguit 15 minuten helemaal opgegeten en hoe onwijs tof jullie bruiloft ook is, er komt toch een einde aan deze mooie dag. Na afloop zijn het de toffe foto’s die jullie herinnering aan deze geweldige dag tastbaar en oneindig maken. Dan wil je toch foto’s waarmee jullie de sfeer van jullie dag weer helemaal opnieuw beleven?

Trouwen, schoenen, boeket

Een goedkope hobbyfotograaf

Er is altijd ook nog de budget optie. Een hobbyfotograaf met nog geen of weinig bruidsfotografie ervaring zal dolblij zijn met bruiloften waar ze op kunnen experimenteren en zal dus minder vragen dan een professionele trouwfotograaf. Een hobby fotograaf op je bruiloft kost meestal minder dan € 1000,-.

Dit experimenteren zal ook risico’s met zich meebrengen. Ben je bereid om dit risico te lopen? Wat doe je als je achteraf spijt hebt van je gekozen hobbyfotograaf op je bruiloft omdat de foto’s zijn mislukt tijdens het experiment? Het is onmogelijk om jullie trouwdag om deze reden helemaal over te gaan doen. De investering in een professionele trouwfotograaf is een keuze voor kwaliteit en zekerheid. Lees hieronder alles over de meerwaarde van een professionele trouwfotograaf.

 

Wat is de meerwaarde van een professionele fotograaf?

 

  • Er is altijd een back-up fotograaf voor jullie bruiloft
  • Geen enkel mooi moment van jullie dag gaat verloren
  • Je krijgt een super snelle levertijd van de foto’s
  • Unieke 100% tevredenheidsgarantie op jullie trouwalbum
  • Professionele apparatuur inclusief back-up apparatuur
  • Een professionele fotograaf legt uitsluitend bruiloften vast
  • De zekerheid van professionele kwaliteitsfoto’s van jullie dag

 

1. Er is altijd een back-up fotograaf voor jullie bruiloft 

Op de ochtend van je bruiloft word je wakker. De dag waar je lang naar uit hebt gekeken is aangebroken. Ontzettend spannend! Je probeert te ontbijten, maar echt veel eten lukt niet van de spanning. Dan krijg je een telefoontje, je kennis die foto’s komt maken van jullie bruiloft kan helaas niet komen want ze ligt met hoge koorts op bed. Helaas heeft ze geen vervanger achter de hand om foto’s te komen maken op jullie bruiloft. Hoe ga je dit last-minute oplossen? Dit is toch het begin van een nachtmerrie?!

Een professionele trouwfotograaf heeft een back-up voor dit soort noodsituaties. Wij werken met een team van fotografen, die allemaal in dezelfde stijl fotograferen. Mocht een dergelijke noodsituatie zich voordoen, en er moet een fotograaf worden vervangen, dan zullen jullie hiervan niets merken. Het eindresultaat voldoet altijd aan onze hoge standaard.

trouwen

2. Er gaat geen enkel speciaal moment verloren

Tijdens een bruiloft gebeurt er van alles tegelijk. Een professionele fotograaf is gespecialiseerd in bruiloften en weet exact wat hij kan verwachten en hoe hij met alle uitdagingen op een trouwdag om moet gaan. Wij lopen continue enkele stappen voor op jullie planning, zijn op de juiste plek aanwezig nog voordat de speciale momenten echt gebeuren en zitten al klaar om een unieke compositie vast te leggen. Zo gaat er geen enkel moment verloren en wordt de sfeer van jullie dag precies vastgelegd zoals ze echt was. Je wilt toch niet dat je achteraf nietszeggende foto’s overhoudt, waarbij alles er net niet goed op staat?!

`trouwen

3. Super snelle levertijd van jullie trouwfoto's 

Bij een professionele trouwfotograaf ben je prioriteit nummer 1. Je bent niet zomaar een foto opdrachtje naast een 40-uurige werkweek, zoals je vaak bij een hobby fotograaf ziet. In dit laatste geval is het vaak zo dat je 6 maanden na je bruiloft nog steeds aan het wachten bent op de foto’s. Het resultaat is dan vaak dat je nog 6 maanden na je bruiloft moet wachten tot je de foto’s van jullie bruiloft in huis hebt. Bij ons dus niet! Jullie bruiloft is prioriteit nummer 1. En als service zorgen wij er zelfs voor we jullie trouwfoto’s binnen 4 weken na jullie bruiloft afleveren.

Als bruidsfotograaf fotograferen we door heel Nederland en België. Per trouwseizoen fotograferen we maximaal 15 bruiloften waardoor we aan iedereen echt de aandacht kunnen besteden die ze verdienen. We besteden extra aandacht in alle contact momenten en ook in de nabewerking achteraf. Gemiddeld investeren we in totaal 40 uur in een bruiloft die we fotograferen.

 

4. Unieke 100% tevredenheidsgarantie op jullie trouwalbum.

Een professionele trouwfotograaf heeft toegang tot professionele trouwalbum leveranciers. Wij werken samen met de beste albumleverancier van Nederland zodat we de allerhoogste kwaliteit kunnen leveren. Een luxe trouwalbum is altijd inbegrepen bij onze (totaal)trouwpakketten. We geven onze bruidsparen veel inspraak over de inhoud van het trouwalbum en vinden het belangrijk dat ze 100% tevreden zijn over de lay-out voordat het album daadwerkelijk wordt gedrukt.

Trouwen

5. Professionele apparatuur incl. back-up apparatuur 

Een professionele fotograaf heeft geïnvesteerd in het beste materiaal om geen enkel moment van jullie bruiloft mis te lopen. Een goede fotograaf heeft daarbij ook gedacht aan back-up materiaal mocht er een camera stuk gaan. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Naast een goede camera werken we ook met de beste flitsers om ook in omstandigheden met slecht licht goed uit de voeten te kunnen. Op jullie bruiloft is onze cameratas gevuld met ruim 15.000 euro aan professionele camera apparatuur om het maximale uit jullie dag te halen en niets aan het toeval over te laten.

 

6.Een professionele fotograaf is gespecialiseerd in bruiloften.

Een professionele trouwfotograaf is fulltime bezig met bruiloften. Onze specialisatie is bruidsfotografie en hebben inmiddels al meer dan 300 bruiloften mogen vastleggen. Ieder jaar volgen we opleidingen en bijscholing, want de wereld van de digitale fotografie blijft zich continue ontwikkelen. Zo blijft onze kennis up-to-date.

 

7. De zekerheid van professionele kwaliteitsfoto's van jullie dag.

Een professionele fotograaf zal altijd het uiterste uit jullie dag halen. Er worden niet zomaar wat standaard ‘kiekjes’ gemaakt. Er is aandacht voor het maken van foto’s die de sfeer van jullie dag perfect vastleggen. Wij gaan voor ieder bruidspaar tot het uiterste en halen alles eruit wat erin zit. We hebben hierdoor al vele nationale en internationale trouwfotografie awards gewonnen. We behoren tot de top 5 van beste trouwfotografen van Nederland, België en Luxemburg. En we zijn zelfs uitgeroepen tot de top 10 beste trouwfotografen wereldwijd. Een motivatie om iedere keer de aller beste foto’s te willen maken.

Trouwen

Conclusie: Wat zijn de kosten voor een bruiloft fotograaf?

We geven graag een samenvatting op de vraag: “Wat kost een trouwfotograaf?” Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld € 2.500,- tot € 4500,-, hierbij zijn alle losse kosten bij elkaar opgeteld. Jullie ontvangen dan een totaalpakket inclusief album. De trouwfotograaf heeft dan gemiddeld 60 uur in jullie trouwreportage geïnvesteerd. Een waardevolle investering in een onbetaalbare herinneringen. Met een professionele trouwfotograaf heb je de zekerheid die je niet van een goedkopere hobbyfotograaf kunt verwachten. Hoeveel risico willen jullie lopen met de foto’s, het eindresultaat, van jullie bruiloft?

Enkele foto's

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«